Header Louis Mathieu website
Horloges

Horloges

Samen met u kijken we naar het horloge dat het beste bij u past. Edelsmid Louis Mathieu levert horloges van het merk: Prisma.

Verder kunnen we u van dienst zijn bij de aanschaf van horloges van de volgende merken: Skagen, Boccia, Bouchard, Raymond Weil en Jacques Lemans, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Bell & Ross, Breitling, Bulgari, Cartier, Casio, Chopard, Festina, Hermes, Hublot, IWC, Jaeger Le Coultre, Jaguar, Meistersinger, Mont Blanc, Omega, Piaget, Pulsar, Rado, Seiko, Sekonda, Tag Heuer, Tissot, Vendoux.

Voorbeeld Prisma heren horlogeVoorbeeld Prisma dames horloge

Reparatie / schoonmaken

Naast het leveren van nieuwe horloges kunnen we ook horloges van bovenstaande merken en andere merken zoals Baume & Mercier, Blancpain, Breitling, Breguet, BVLGARI, Cartier, Certina, Chopard, Ebel, Eterna, Frank Muller Geneve, Girard-Perregaux, Guess, Hublot, IWC, Jaeger-leCoultre, Longines, Louis Vuitton, Maurice Lacroix, Omega, Oris, Paket Philippe Geneve, Piaget, Rado, Raymond Weil, Rolex, Seiko, Tag Heuer, Tissot, Vacheron Constantin, Zenith, etc. repareren. Eigenlijk kunt u dus voor alle A merken bij ons terecht. Ons specialisme is automaten en chronografen.

U kunt het horloge bij ons afgeven waarna wij vrijblijvend een prijsopgave doen voor reparatie. Daarna bent u vrij om het horloge bij ons te laten repareren. Wel altijd rekening houden met onderzoekskosten indien u het horloge niet laat repareren. Indien u op een later tijdstip de reparatie weer aanbied worden de onderzoekskosten geretourneerd. Op reparaties geven wij, volgens de juweliers voorwaarden, 3 maanden garantie.

Tip: laat uw horloge eens in de 2 jaar van buiten (kast en band) schoonmaken en zeker eens in de 5 jaar een controlebeurt geven. Wij testen dan ook op waterdichtheid van het horloge, want water is de grootste vijand van een uurwerk.

Horloge op maat

Met onze kennis en ervaring in zowel het sieraden maken als horloge maken zijn we in staat om horloges op maat te maken. We gebruiken hierbij bestaande of nieuwe uurwerkonderdelen en verwerken dit met goud of zilver tot pronkstukken van horloges.

Neem contact met ons of kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

Voorbeeld gouden horloge dat we hebben gemaakt
[Voorbeeld gouden horloge dat we hebben gemaakt]

Oude horloge inruilen

Bij aanschaf van een nieuw horloge is het ook mogelijk uw oude horloge in te ruilen. Dit horloge mag gebreken vertonen. We vragen u het horloge mee te nemen, zodat wij het kunnen onderzoeken. We zullen een vrijblijvende offerte uitbrengen over de waarde van uw oude horloge en aangeven wat het resterende bedrag is bij aanschaf van het nieuwe horloge.

Indien u niet in de gelegenheid bent om bij ons langs te komen, kunt u ons een e-mail sturen met een foto en de gegevens van het horloge. Wij zullen dan een indicatie geven van wat wij denken te kunnen bieden voor uw (oude) horloge. Uiteraard is dit een indicatie en kunnen we pas na een onderzoek het definitieve bedrag bepalen.

Batterijen

We verkopen ook batterijen voor diverse doeleinden zoals wekkers, hartslagmeters, fietscomputers, etc. Uiteraard kunnen we een nieuwe batterij in uw horloge plaatsen. Meestal kan dat direct worden gedaan.

Batterijen
[Klik op de afbeelding voor een grotere versie]

Horlogewinder

Horlogeopwinder gesloten Automatische horloges moeten opgewonden blijven. Als u het horloge niet draagt, kunt u het opbergen in een horlogewinder. Met dit apparaat wordt het horloge op regelmatige intervallen rondgedraaid, zodat het mechanisme het horloge opwindt. Een lopend uurwerk heeft minder onderhoud nodig. Er zijn watchwinders verkrijgbaar op netspanning en batterijen. U kunt horlogeopwinders kopen voor één of meerdere automatische horloges.

Prijs: € 49,-


Waterdichtheid

Belangrijk voor een kostbaar horloge is natuurlijk dat vocht en vuil geen invloed hebben op de precieze werking van het uurwerk. Op waterdichtheid testen kunnen wij met een zeer nauwkeurige vacuümmeter ( nauwkeurigheid 1 micron / 0,001 mm ). De vacuümmeter meet het uitzetten en terugveren van de kast van het horloge als de druk wordt verhoogd en / of weggenomen. Daarmee wordt bepaald of een horloge wel of niet waterdicht is.

Vacuummeter
[Vacuummeter: klik op de afbeelding voor een grotere versie]

- Lettergrootte +
 



Bekijk onze Facebook paginaBekijk onze Instagram pagina